یادداشت دانشجویی/ روزبه خدادادی
کرونای ویروس یا کرونای رسانه!

گرچه کرونا با آمار سه درصد مرگ، کمترین میزان مرگ و میر را در بین سایر بیماری های شایع شده در پهنههای جغرافیایی داشته است اما رسانه جریانهای قدرت، مرگبارتر از ویروسها، سیاست مرگباری را بر مردم کشورمان جاری میکنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج دانشجویی / آماج حملات رسانه ای قراردادن مردم ایران به بهانههای مختلف با ظاهر مقابله با نظام جمهوری اسلامی به مشق تکراری این روزهای رسانههای زنجیرهای جریان سلطه غرب تبدیل شده است. اما در این میان مردم تنها قربانیان این جنگ نابرابر هستند. شیوع ویروس کرونا در کشور به تداوم سناریوی دشمن در ایام دهه فجر و انتخابات کمک کرد تا همچنان ایران در صدر خبری این رسانهها قرار داشته باشد.
تا یازدهم اسفندماه تعداد کل مبتلایان به “ویروس کرونا” در کشورمان به گفته رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت به ۹۸۷ نفر و تعداد افراد فوت شده به ۵۴ نفر رسیده است اما جریانی در کشور از طریق سرشاخههای خارج از کشور در حال شیوع ویروسی است که کشندگی آن بهمراتب از کرونا بیشتر است.
این شرایط به گونهای است که هرچند چندروز پیش تعداد ۴۲۲ نفر از بیماران مبتلا و مشکوک به کرونا در گیلان و قم از بیمارستان مرخص شدهاند اما رسانهها و سکوهای غیربومی، امنیت روانی جامعه را نشانهروی کرده اند که خود به مراتب خطرناکتر از خود ناامنی است.
دو روز قبل از انتخابات مجلس یازدهم بود که خبر شیوع ویروس کووید۱۹ یا همان کروناویروس جدید در کشور به خبر اول رسانه های خارجی و تحریم کنندگان داخلی انتخابات تبدیل شد و عدم حضور در انتخابات از ترس ویروس جدید را نشانه گرفت.
پس از ورود ویروس کرونا به کشورمان و ابتلای تعدادی از هموطنان به این بیماری جدید که میزان کشندگی آن بهمراتب از آنفلوآنزا کمتر است، جریان نفوذ بهکمک دشمنان نظام با “اسم رمز کرونا” تلاشهای گستردهای را برای متشنج نشان دادن جامعه و تحریک افکار عمومی با هدف تخریب روانی جامعه و ایجاد ناامنی شروع کردند.
اسم رمز کرونا همراه با سه کلیدواژه پرکاربرد محور عملیات رسانه ای دشمن را شکل داده است. کلیدواژه ناکارآمدی مسئولان با تمرکز بر ناکارآمدی وزارت بهداشت در پیشگیری، درمان و تهیه ملزومات پیشگیری از جمله عدم وجود ماسک و ضدعفونی کننده در داروحانه ها از جمله آن است.
کلیدواژه پنهان کاری مسئولان کشور و ادامه اتهام فریب کاری به مسئولان عالی رتبه کشور با اشاره به عدم ایجاد شرایط حضور حداقلی در انتخابات و پنهان کاری در اعلام دقیق مبتلایان و فوت شدگان را نیز میتوان نام برد. کلیدواژه قرنطینه شهرهای مبتلا به ویروس کرونا و بستن مرزهای کشور از طرف همسایگانی که خود دچار این ویروس شده اند با هدف تعطیلی بازار و اقتصاد کشور و بحرانی تر نشان دادن کشور نیز از عملیات رسانه ای دشمنان پنهان نمانده است.
“کرونا قرار است کدام یک از ما را ببرد” تیتر بی بی سی فارسی، رسانه دولتی انگلیس است که این روزها پرونده ویژهای برای کرونا در ایران تشکیل داده است، فضای ترسناک و رعب آور را از ایران ترسیم کرد و تلاش نمود ایرانیها را تا سرحد مرگ از ویروس کرونا بترساند.
تمامی مقالات علمی و همچنین سازمان بهداشت جهانی تاکید کرده اند که ۸۰ درصد افرادی که به کرونا مبتلا می شوند، دچار مشکل خاصی نشده و تنها با استراحت در منزل بهبود مییابند و ۱۸ درصد هم با بستری در بیمارستان، سلامتی خود را به دست خواهند آورد و تنها ۳ درصد که دچار ضعف سیستم ایمنی بدن هستند، جان خود را از دست میدهند.
شواهد نشان می دهد که شرایط کشورهای مختلف و مدعی در برابر وضعیت فعلی کشورمان بسیار اسفبارتر بوده است اما سیاستهای رسانهای بر این است که “کروناهراسی” در ایران متمرکز شود و به مرحله ایران هراسی در دنیا و ایجاد ناامنی با جو روانی و عصبیت فکری در داخل بدل شود.
ایالات متحده آمریکا بهدلیل ضعف شدید زیرساختهای نظام سلامت و گران بودن خدمات درمانی، صرفاً در سال ۲۰۱۸ ــ ۲۰۱۷، ۶۱ هزار آمریکایی بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا کشته داده است و در این سال ۴۵ میلیون آمریکایی به آنفلوآنزا دچار شدند.
سازمان آمریکایی «مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری» (CDC) – به عنوان قویترین مرکز مبارزه با بیماریهای اپیدمیک در جهان – اعلام کرده است که سالانه ۶۰۰۰۰ نفر در ایالات متحده بر اثر ابتلا به آنفلوانزا یا بیماریهای تنفسی مشابه جان خود را از دست میدهند.
چند سال قبل بود که بیماری ابولا به ناگهان در قاره آفریقا شیوع یافت و برای خود نامی از وحشت در بین مردم سراسر آفریقا ایجاد کرد. در صورت ابتلا به ابولا ۹۰ درصد احتمال داشت بیمار زنده نماند. این آمار در مورد بیماریهایی مثل تب ماربورگ، نیپاه، تب کریمه-کنگو، سارس و زیکا بین ۲۰ تا ۸۸ درصد بود.
هرسال بهطور متوسط ۶۰۰ نفر براثر عوارض ناشی از ابتلا به سرماخوردگی فقط در انگلیس (که از کارآمدترین دستگاههای بهداشتی و درمانی جهان را داراست) میمیرند.
در این میان از بین هر صد نفری که به آنفلوانزا مبتلا میشوند، ۱۳ نفر در معرض مرگومیر قرار دارند. این آمار تاکنون در مورد کرونا فقط ۳ درصد بوده است که آنهم در بین سنین بالای افراد جمعیت غالباً منجر به مرگ شده است.
تلویزیون خبری «ایران اینترنشنال» که با پشتیبانی سعودیها، وظیفه تولید بیست و چهار ساعته اخبار علیه کشورمان را دارد، صفحه ویژهای، تحت عنوان «لحظه به لحظه با شیوع کرونا در ایران» را برای پوشش اخبار این ویروس در ایران اختصاص داده است.
رسانه سلطنتی «بیبیسی فارسی» نیز در چند روز اخیر، در نحوه پوشش اخبار ویروس «کرونا» در ایران، عملکردی مشابه «ایران اینترنشنال» داشته است. درحالی که «کرووید۱۹» علاوهبر قربانی گرفتن در ایران، در ایتالیا نیز چند نفر را به ورطه مرگ کشانده است، بیبیسی فارسی ترجیح داده است که بر پوشش غرضورزانه اخبار این ویروس در جمهوری اسلامی ایران تمرکز کند.
صدای آمریکا و رادیو فردا نیز از دیگر پیشتازان این جبهه رسانهای هستند که در انتشار اخبار کذب و هدفدار از دیگر رسانههایی که نام برده شد کم نگذاشتهاند.
فضای کنونی در شبکههای اجتماعی، تداعیکننده وضعیتی است که در طغیان ویروس سارس رخ داده بود. این ویروس در سال ۲۰۰۲ از چین شیوع پیدا کرد و حدود ۸۰۰ نفر را در سراسر جهان به کام مرگ کشاند.
گرچه کرونا با آمار سه درصد مرگ، کمترین میزان مرگ و میر را در بین سایر بیماری های شایع شده در پهنههای جغرافیایی داشته است اما رسانه جریانهای قدرت، مرگبارتر از ویروسها، سیاست مرگباری را بر مردم کشورمان جاری میکنند و گویا جز ایران، کشوری دچار این بیماری نشده است و جهان، جز ایران نیست.
انتهای پیام/