یادداشت گروه شهید خلیلی بسیج دانشجویی دانشگاه پیام نور بندرعباس

آب شیرین کن ، قاتل یا نجات بخش ؟!

فاطمه زارعی مسول گروه شهید خلیلی دانشگاه پیام نور میناب به بررسی مزایا و معایب آب شیرین کن ها می پردازد


//یادداشت دانشجویی

آب شیرین کن ، قاتل یا نجات بخش ؟!

در استان هرمزگان به علت کمبود بارش و تبخیر فراوان بیشترین آب در دسترس آب شور دریاست . یکی از راهکار های موجود برای تامین آب منطقه استفاده از آب شیرین کن است.

محصول جانبی بالقوه از نمک زدایی آب دریا، نمک است. همچنین لامتنهی بودن و دردسترس بودن آب شور دریا از مزیت های استان هرمزگان است .

به همین خاطر روشی منطقی برای تامین آب شرب به نظر میرسد اما این روش معایبی نیز دارد :

*برای تولید آب شرب به وسیله آب شیرین کن ها هزینه ی گزافی باید پرداخت بطور مثال : هزینه ای ک برای تامین یک متر مکعب آب صرف میشود یک دلار معادل 12 هزار تومان است مقدار پولی ک مردم در هرمزگان بابت یک متر مکعب آب میپردازند بین 500 تا 700 تومان است در حالی که در کشور های خارجی مردم برای دریافت این مقدار از آب حدودا 1.5یورو میپردازند همین امر موجب میشود دولت بودجه ی لازم برای تامین آب شرب به وسیله ی آب شیرین کن ها را نداشته باشد .

*استفاده از آب شیرین کن ها سوخت بسیار زیادی را خواهان است که معمولا این سوخت از نوع فسیلی میباشد .

*مهم ترین عیب استفاده از آب شیرین کن ها این است که نمک حاصل از نمک زدایی بیش از حد مصرف بوده در نتیجه

مجبوریم نمک اضافی را به دریا بریزیم این امر موجب تخریب محیط زیست دریایی و به خطر افتادن آبزیان میشود .

با توجه به توضیحات ارائه شده نمی توان تمام آب مصرفی را از طریق آب شیرین کن ها تهیه کرد، بلکه باید با اعمال تدابیر

لازم مانند: صرفه جویی در مصرف ، تعیین قیمت آب متناسب با میزان منابع آبی موجود در منطقه )که از تمرکز جمعیت در

مناطقی با آب شرب اندک جلوگیری میکند( ، جداسازی آب آشامیدنی از آب مصرفی و استفاده از آب بازیافتی، استفاده از آب

شیرین کن ها را به حداقل برسانیم .

کاری از گروه شهید خلیلی دانشگاه پیام نور میناب در تداوم دوره ایران1435استان هرمزگان

* انتشار یادداشت های دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط (پایگاه اطلاع رسانی بسیج دانشجویی) نیست و صرفا منعکس کننده نظرات گروه ها و فعالین دانشجویی است .

 

 

ارسال نظر


captcha
آخرین اخبار