دانشجویان شیعه و سنی در نشست هماندیشی تأکید کردند؛
تبدیل وحدت به گفتمان/ نگاه فرصتگونه به تنوع قومی و مذهبی در دانشگاه

نشست هماندیشی دانشجویان اهل سنت و شیعه پیرامون موضوع «وحدت» در حسینیه شهدای دانشجوی ناحیه بسیج دانشجویی سیستان و بلوچستان برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج دانشجویی / ابوالقاسم زابلی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان در این نشست گفت: وحدت باید بر مبنای اصول گفتمانی بنا شود و به کمک علما و بزرگان از وحدت قبیلگی به وحدت گفتمانی برسیم.
وی با بیان اینکه استان ما از شروع انقلاب شخصیت های ویژه ای در عرصه وحدت داشته است تصریح کرد: مولوی عبدالعزیز و آیت الله کفعمی از جمله کسانی هستند که با حفظ وحدت، مسائل استان را پیگیری میکردند و الگوی بسیار خوبی هستند.
زابلی ابراز داشت: امروز دشمن با تمام توان، چشم به اختلاف افکنی دوخته است و در جنگ رسانه ای با استفاده از ظرفیت عملیات روانی، حربههای خود را پیاده میکند و گاهی ما مسلمانان اسیر جَو رسانه میشویم.
حسام الدین رئیسی، دانشجوی رشته علوم قرآن و حدیث دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز گفت: تنها راه برونرفت از مشکلات جامعه گفتمان است؛ قرآن کریم نیز همگان را به گفتگو دعوت میکند؛ ما برای فراهم کردن این بستر باید در کنار هم بنشینیم، در کمال متانت حرف همه را بشنویم و به بهترین آن عمل کنیم.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه دارای تنوع قومی و مذهبی است بیان کرد: این فضای متنوع سبب میشود که راه گریزی از اختلاف نباشد و چاره این است که این تعدد و تکثر را به دید فرصت نگاه کنیم.
رئیسی ادامه داد: این فرصت میتواند بازدهی اینگونه نشستها را بیش از پیش کند؛ لازمه این امر آموزش عمومی است؛ دانشجو باید از سنین پایین، گفتگو کردن را آموزش ببیند اما آموزش و پرورش بعنوان متولی امر، موفق نبوده است؛ دانشگاه نیز بعنوان متولی آموزش عالی فضای گفتگو، تعامل و هماندیشی بین افکار را فراهم کند؛ ممکن است دوستان ما دارای تفکرات نژادپرستانه باشد اما وظیفه مسئولان، اصلاح این افکار است؛ بنا به فرموده قرآن کریم نباید نزاع کنیم بلکه با صبر و بردباری در این مسیر گام برداریم.
سپس وحید بختیاری، دانشجوی رشته مهندسی عمران دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: ما به ناکارآمدی جلسات نمایشی وحدت اعتقاد داریم اما وقتی برنامههایی مانند این جلسه که صله رحم و سنت رسولا... است برای ما به معادلهای مجهول تبدیل میشود چگونه توقع داریم به وحدت برسیم؟!
وی با تلخ خواندن این پرسش دانشجویان غیربومی که "آیا استان شما امن است" اذعان کرد: مردمان بلوچ و سیستانی مهربان ترین مردمان نسبت به مهمانان خود هستند؛ باید این نوع زندگی مردم استان اعم از تنوع فرهنگی و سبک زندگی توأم با محرومیت مردم بلوچ و زندگی سخت در خشکسالی سیستان با تمام واقعیاتش دیده شود تا غریبگی استان برطرف گردد اما وقتی ما نسبت به احوالات استان خود غریبه شدیم چگونه باید به وحدت برسیم؟!
بختیاری با تأکید بر جلوگیری از دامن زدن به اختلافات ابراز داشت: در گذشته وصلت شیعه و سنی و بلوچ و سیستانی وجود داشت اما اکنون کم رنگ شده است؛ لذا برای رسیدن به وحدت واقعی و نه نمایشی نیاز به هزینه زیاد نیست بلکه اعتماد به یکدیگر، تحمل فضای فکری یکدیگر، احترام به اعتقادات یکدیگر و همین دورهمیهای ساده نشانه وحدت است.
پس از وی الیاس خوشبخت، دانشجوی رشته الهیات دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: ما مسلمانان الگو کاملی همچون رسول خدا که رحمه للعالمین است داریم اما خود ما در فضای آلوده نقشههای شوم استکبار جهانی و کشورهای خودفروخته چقدر برای یکدیگر «رحمت» بودهایم؟!
وی افزود: امروز دشمن مشترک ما تا حدودی موفق به اجرای نقشههای خود شده و در بین ما نفوذ کرده است؛ در حالی که ما از رهنمودهای بزرگانی همچون مقام معظم رهبری که دلسوزتر و خیرخواهتر از ایشان در جهان اسلام کم داریم، توجه نکردهایم.
خوشبخت به کمک برخی کشورهای اسلامی به دشمنان اشاره و عنوان کرد: ما نباید آب به آسیاب دشمن بریزیم؛ لزومی ندارد روبروی هم بایستیم زیرا در این صورت دشمن به هدف خود خواهد رسید؛ تنها راه پیشرفت اسلام، اتحاد است اما متاسفانه گاهی برخی اساتید و دانشجویان سخنانی میگویند که با تفکرات بزرگان ما تضاد دارد و به دشمن کمک میکند.
وی با اشاره به شرایط کشورهای اسلامی افزود: امروز مردم یمن با ظلم یک کشور اسلامی روبرو هستند به قدری که گوشت کودکان یمنی به پوستشان آویزان شده است؛ چرا باید عدهای به نام اسلام و قرآن چنین اعمال شنیعی انجام دهند؟!
خوشبخت اظهار کرد: اینگونه نشستها که باعث مسرت و شادمانی است و همه ما در کنار هم نشستیم و نکات خود را آزادانه بیان میکنیم، باید خروجی داشته باشد؛ باید با بصیرت و سخنان حکیمانه، اجازه نفوذ بیشتر به دشمن ندهیم.
مصطفی یزدانی، دبیر مجمع جوانان مومن انقلابی استان نیز در ادامه گفت: وحدت عملی، مسئله اصلی جهان اسلام بوده و قدس نیز بعنوان عامل وحدت، حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه دستهای امپریالیسم و استکبار نمی خواهند وحدت مسلمین باعث یکه تازی اسلام در جهان شود اظهار داشت: دغدغههای مشترک ما نیازمند تلاش است؛ دغدغههای فرهنگی و اجتماعی باید برطرف شوند تا پیشرفت استان حاصل شود.
دبیر مجمع جوانان مومن انقلابی استان تصریح کرد: وحدت زمانی نتیجه خواهد داشت که برای آن تلاش شود و این تلاش، دردی از مردم دوا کند؛ البته امروز عدهای تلاش میکنند تا مسائل فرعی را جایگزین مسائل اصلی کنند.
وی افزود: جوان امروز ما باید برای حل مشکل مردم تلاش کند و تا حصول نتیجه بایستد؛ در این صورت میتوان گامی بلند برای پیشرفت این سرزمین برداشت.
خسرو حامدی، سیستان و بلوچستان فعال دانشجویی دانشگاه سیستان و بلوچستان در پایان گفت: در استان ما وحدت سنی و شیعه پررنگ بوده و دشمن درصدد خدشهدار کردن آن است.
وی با تأکید بر اهمیت مشترکات ابراز داشت: امام راحل وحدت را عامل قدرت و تفرقه را سبب سستی دیانت میدانستند؛ رهبر انقلاب نیز انسجام ملت اسلام را به معنای فهم مشترک و وحدت را همدلی و همنوایی میدانند.
کلیدواژه ها
بسیج دانشجویی سیستان و بلوچستان شیعه و سنی وحدت ابوالقاسم زابلی حسام الدین رئیسی وحید بختیاری الیاس خوشبخت مصطفی یزدانی خسرو حامدی